Revija Radosti bivanja

Za ogled revije Radosti bivanja kliknite na naslovnico.

 
 
 

Najboljša med najboljšimi: Pirnarjeva potezala

Najboljša med najboljšimi: Pirnarjeva potezala

Sejma Ambient Ljubljana in Dom plus sta novembra 2019 znova postavila na piedestal pet najboljših oblikovalskih stvaritev, med katerimi je znova izdelek enega od članov skupine Vila Bravum. Tokrat je strokovno žirijo najbolj prepričalo delo  oblikovalca Gašperja Pirnarja, ki je v sodobnem vratnem potezalu Pirnar združil funkcionalnost, tehnologijo in estetiko.

Podjetje Pirnar sicer bolj poznamo po vhodnih vratih ali vhodih, tokrat pa so dokazali, da na njihovih izdelkih nič ni prepuščeno naključju in da je vratno potezalo lahko enakovreden ali celo dominanten oblikovalski del celotnega vhoda.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali predsednik Janez Koželj, Vladimir Pezdirc, Marco Marangone in Rok Kuhar, je poleg vratnega potezala Pirnar s Top 5 nagradila še modularno mizo Ala, dnevno sobo Urbanija, kuhinjski pomivalnik Surviver in družino stikal Quaro.

Člani skupine Vila Bravum iskreno čestitamo vsem nagrajencem, še posebno pa Gašperju Pirnarju in podjetju Pirnar!

 
 
 

Alpod nagrajen z nazivom srebrna gazela 2019

Alpod nagrajen z nazivom srebrna gazela 2019

Družba Dnevnik je konec oktobra v Cankarjevem domu razglasila najboljša in najhitreje rastoča slovenska podjetja. Prestižno priznanje srebrna gazela 2019 je prejelo podjetje Alpod iz Cerknice, tudi član Skupine Vila Bravum.

Dnevnikovi sodelavci so finaliste izluščili s pomočjo obsežnih intervjujev, pri čemer so jih poleg poslovanja zanimali tudi vrednote in cilji podjetja, ob tem pa so nominiranci prestali še analizo poslovnih podatkov za zadnjih pet let. Gazele niso le izbor najhitreje rastočih podjetij, ampak tudi izbor podjetij, ki rastejo kontinuirano in trajnostno.

V srebrni gazeli, podjetju Alpod, svojo rast pojasnjujejo z izvozom. »V Sloveniji več, kot smo naredili, ne moremo storiti. Naša edina pot torej vodi iz Slovenije, celo iz Evrope,« je povedal direktor podjetja Matjaž Štefan.

Člani skupine Vila Bravum jim ob tem dosežku iskreno čestitamo!

Vir: https://www.dnevnik.si/1042911807 (Foto: Dnevnik)  

 
 
 

Pirnar dobitnik prestižne nagrade Red Dot

Pirnar dobitnik prestižne nagrade Red Dot

Prestižno nagrado Red Dot Design Award je letos prejela vhodna stena PIRNAR Theatrica, svetovna inovacija vodilnega evropskega inovatorja hišnih vhodnih vrat. Patentirana Theatrica predstavlja prva brezdotična in popolnoma samodejna hišna vhodna vrata na svetu, primerna za pasivne hiše. Ob odpiranju zdrsne v zidano ali stekleno steno. Vgrajeni sistem prepoznavanja obraza omogoča vstop le lastniku in njegovi družini, umetna inteligenca pa omogoča tudi varno prekinitev zapiranja ob najmanjši oviri med vrati. Theatrica ni samo tehnološki, temveč tudi estetski presežek. Ker nima nobenega potezala, je njena površina lahko iz lesa, aluminija stekla ali kamna. Lahko je izdelana v največjih dimenzijah, tudi kot dvojna vrata, kar še poudari vtis odpirajoče se stene.

PIRNAR, katerega zametki segajo v leto 1968, je hitro rastoče družinsko podjetje z več kot 200 zaposlenimi in razvito prodajno mrežo po vsej Evropi. Vhodi PIRNAR so eni najbolj brezkompromisno izdelanih vhodov na trgu, prisotni na vseh celinah sveta.

www.pirnar.si

 
 
 

marec, 2019

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.