S protivlomnimi sistemi boste vedno korak pred vlomilci

logotip-mobicom-horizontal-250

Statistika kaže, da število vlomov, tatvin ter drugih kaznivih dejanj narašča. Vlomilci so vse bolj predrzni in vlomi v stanovanjske hiše ponoči, ko stanovalci spijo, niso nič presenetljivega. Podjetje Mobicom na slovenskem tržišču deluje že 23 let in je s svojimi izkušnjami in znanjem vedno v koraku z najnovejšimi trendi s področja sistemov tehničnega varovanja. 

Kot generalni zastopnik vrhunske znamke alarmnih sistemov DSC za Slovenijo in zastopnik ADS video-nadzornih sistemov želi svojim uporabnikom prihraniti neprijetne izkušnje, ki smo jih omenili v začetku. Pri Mobicomu so za vas izbrali izdelke, ki jim lahko zaupate. Bodite korak pred vlomilci in se čimprej zaščitite! 

Zakaj sistem tehničnega varovanja?

Tehnično varovanje zajema raznovrstno paleto produktov in rešitev, ki zagotavljajo učinkovito zaščito vas, vaših najbližjih in vašega premoženja. Produkti in rešitve so namenjeni fizičnim osebam, večjim ali manjšim podjetjem, korporacijam, poslovnim ali zasebnim uporabnikom. Pri izbiri tehnične opreme cena ni prvi faktor, potrebna je komunikacija z izvajalcem, saj je vsak objekt unikaten. Pri Mobicomu sledijo temu, da je celoten proces izbire sistema tehničnega varovanja strokoven. Njihovi strokovnjaki z naročniki sodelujejo od izbire ustrezne opreme (prilagojene posameznikovim potrebam in željam), vse do montaže, tehnične pomoči in servisa. Izbira tehničnega varovanja zahteva strokovno znanje. Potrebno je biti pozoren na to, ali ima podjetje licenco za tehnično varovanje ter certificirano opremo. Strokovnost, izkušnje, strokovnjak svetuje kakovostne storitve, vrhunski izdelki in pomoč strankam so tisto, kar Mobicom odlikuje in razlikuje od konkurenčnih podjetij.

Idejna zasnova sistema tehničnega varovanja 

Vsak objekt, ki ga želimo tehnično varovati, je unikaten. Splošnega pravila za število senzorjev in način varovanja ni. V veliki meri je stopnja zaščite odvisna od stopnje ogroženosti, investitorja in arhitekture objekta. Zato je treba pred vsakim načrtovanjem objekta dobro poznati namembnost objekta in želje uporabnika, ki bo sistem vsakodnevno uporabljal. Treba je poznati funkcionalnost posameznih prostorov in način uporabe. Že v prvi fazi lahko definiramo, ali bo sistem zaznal vlomilca pred vstopom v objekt ali ob vstopu, kar precej spremeni zasnovo. Vsekakor je treba razmisliti tudi o delnem vklopu sistema, tako imenovanem nočnem režimu varovanja, ki pomeni zaščito tudi ponoči. Ponavadi ni potrebno varovanje vsakega prostora, zaščita prehodov med njimi pa je nujna. Kako učinkovit bo vaš sistem varovanja, je odvisno od vas in od strokovnjaka, ki vam bo sistem zasnoval. Izkušnje in dobro poznavanje raznolikosti sistemov in tehnologij so bistvenega pomena. Za idejno zasnovo sistema tehničnega varovanja obiščite kakovostnega ponudnika, kot je podjetje Mobicom, kjer vam bodo pripravili idejno zasnovo in informativno ponudbo. Bodite zahtevni, zahtevajte predstavitev opreme in izrazite vse svoje želje, na osnovi katerih bo zaščita vašega domovanja popolna. 

Alarmni sistem

Ali ste vedeli, da vsak poizkus vloma povzroči več stroškov kot vgradnja alarmnega sistema? Odločanje o tem, kakšno rešitev izbrati, bo lažje ob podpori strokovnjakov podjetja Mobicom, kjer vam z vrhunsko opremo DSC, OPTEX in ATSUMI ponujajo zaščito vaših prostorov in strokovne rešitve tako za stanovanja in stanovanjske hiše, kot tudi za večje poslovne objekte. Velikokrat prevladuje mnenje, da je čas, ko se začne razmišljati o protivlomnem sistemu takrat, ko je objekt končan in so vsi izvajalci z deli že zaključili. To je velika napaka in povzroča ogromno nepotrebnih stroškov. Željo, da bi imeli protivlomni sistem, obvezno povejte že arhitektu, ki bo pripravil projekt arhitekture objekta. Ta bo prilagodil in uskladil pozicije posameznih elementov sistema in v sodelovanju s projektantom poskrbel, da bodo vsi elementi alarmnega sistema ustrezno vrisani tudi v projektu elektro instalacij. To vam omogoča pripravo celotnega ožičenja že v fazi izdelave elektro instalacij objekta, kar je za vas stroškovno najceneje in najbolj primerno. Vgradnja stometrske cevi je malenkost v primerjavi z naknadnim vrtanjem, preboji in kasnejšo pripravo inštalacij za alarmni sistem. Srce alarmnega sistema je alarmna centrala in vse povezave med elementi so pripeljane do nje. DSC ponuja široko paleto elementov alarmnega sistema, od klasičnega senzorja premika, magnetnega kontakta, požarnega senzorja, senzorja loma stekla, senzorja razlitja tekočine do senzorja ogljikovega monoksida. Poskrbljeno je torej za celovito zaznavo neželenega obiskovalca ali druge kritične situacije. Če inštalacije za alarmni sistem nimate pripravljene, se lahko odločite tudi za brezžični alarmni sistem Alexor, katerega priljubljenost v zadnjem času narašča. Brezžični sistem ima vse funkcije, ki so potrebne za zaščito stanovanjske hiše ali poslovnega objekta. Vsi elementi sistema so brezžični, tako da je vgradnja preprosta, brez vrtanja in vleke kablov. Vključuje vse funkcije, ki se danes zahtevajo od naprednega, učinkovitega in zanesljivega alarmnega sistema.

Upravljanje alarmnega sistema preko pametnega telefona

Želite imeti popolni nadzor nad vašim alarmnim sistemom preko pametnega telefona? Kar se je nedolgo nazaj zdelo nemogoče, je sedaj realnost: modul Envisa Link je zmogljiv TCP-IP vmesnik za žične DSC alarmne centrale, ki omogoča pregled stanja in kontrolo alarmne centrale kar preko standardnega web vmesnika ali pametnega telefona.

Video nadzorni sistem

Nadgradnja sistema tehničnega varovanja, ki temelji na protivlomnem sistemu, je smiselna z video nadzornim sistemom, saj poleg informacije o neželenem dogodku pridobimo tudi sliko in lahko dogodek rekonstruiramo. Želja po nadzoru in spremljanju dogajanja ni nekaj novega, saj živimo v času, ko se je enostavno potrebno sprijazniti z dejstvom, da nas kamere spremljajo na vsakem koraku in predstavljajo ogromno pridobitev pri preprečevanju in rekonstrukciji kriminalnih dejanj. Videonadzor je v zadnjih letih bliskovito napredoval in praktično vse kamere se ponašajo z IR LED diodami, ki omogočajo snemanje tudi ponoči. Sliko je možno gledati z oddaljene lokacije preko računalnika ali pametnega telefona, pogoj je le internet na objektu. Tako ste lahko vedno na tekočem kaj se v vašem objektu dogaja, tudi ko vas ni doma. Videonadzor je področje, ki je v zadnjih letih najbolj napredovalo in trendom sledijo tudi v Mobicomu, kjer z blagovno znamko ADS obsegajo tako analogno, IP kot tudi HD CVI tehnologijo. Stopnja vlomov v Sloveniji v zadnjih letih bliskovito narašča. Ne postanite žrtev in se čimprej zaščitite s sistemom tehničnega varovanja.

KONTAKT

Bodite brez skrbi!

Za več informacij obiščite spletno stran podjetja Mobicom d.o.o. www.mobicom. si, pošljite povpraševanje na info@mobicom. si ali jih obiščite na sedežu njihovega podjetja v Trzinu, kjer vam bodo z veseljem svetovali.

Delovni čas: od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure.

NASLOV

Borovec 23
SI-1236 Trzin

POKLIČITE

+386 (0)1 561 01 50

PIŠITE NAM

info@mobicom.si

Oddajte povpraševanje

Člani skupine Vila Bravum