S svetili ustvarili estetsko domišljen ambient

ES svetila v Kambri

Svetloba se nam zdi nekaj tako samoumevnega kot zrak. Šele ko je ni, se zavemo, kako pomembna so svetila in luči v naših prostorih. Svetlobo zlahka povežemo s svetilkami, pravzaprav pa bi jo morali povezovati z občutki. Dokaz za to je Kambra, hišica z vrtom in paviljonom na slovenskem Krasu, ki sta jo mati in hči obnovili in spremenili v prostor oddiha za vse tiste, ki želijo pobegniti iz norega vsakdana.

Lastnici sta pri izbiri opreme kar nekaj pozornosti namenili tudi razsvetljavi, obliki svetil in njihovi pozicioniranosti, kar je eden izmed glavnih razlogov, da se v hiši Kambra počutimo tako prijetno. Osvetlitev podpira arhitekturo, svetilke ne izstopajo, temveč se povezujejo z opremo in ustvarjajo prijetno vzdušje. Vsa svetila so v črni barvi, saj se s tem usklajeno stapljajo s pohištvom in podkrepijo arhitekturne elemente. Nekaj svetil nosi podpise priznanih proizvajalcev kot so FLOS, VIBIA in Serien Raumleuchten. Gre za sodobno domovanje, zato so vsa svetila v varčni LED tehnologiji, ki jo odlikuje majhna poraba in dolga življenjska doba.

Kambra je zrasla iz žive skale okoli leta 1600 in je bila dolgo spremljevalno poslopje stare kraške domačije, danes pa ponuja popoln oddih sredi Krasa, pokrajine, ki z vinogradi in očarljivimi vasicami ponuja aktivno preživljanje prostega časa, pestra gastronomska doživetja in izjemna, svetovno znana vina.

Zaradi ustrezne svetlobe je večja tudi produktivnost

Se sprašujete, kako so povezane luči in produktivnost? Preprosto: boljše počutje v prostoru spodbuja dobro delo zaposlenih. Skrb za zaposlene je odlika uspešnih podjetij z vizijo, kakršno je tudi visoko tehnološko in dinamično podjetje GGL, kjer so želeli odprt skupen prostor, namenjen druženju in delu. Pri tem so želeli domišljeno svetlobno ureditev, ki vključuje osnovno delovno osvetlitev ter sekundarno, ambientalno osvetlitev.

»Prostor je obdan s pisarnami, pregrajenimi s steklom. Te zagotavljajo zasebnost, a obenem ne zapirajo pogleda. Sodobna oprema skupaj s premišljenim sistemom osvetljave v prostoru ustvarja dinamično igro odsevov in barv. Ustvarili smo jih z uporabo RGB in običajnih vgradnih LED trakov, UV stropnih svetil in visečih svetilk podjetja ES svetila,« je povedal arhitekt Matija Berčič. 

Sejna soba se s tako ureditvijo osvetlitve hitro spremeni v družabno stičišče ob kuhinji, skupni prostor pa se ob drugačni osvetlitvi preobrazi v projekcijsko dvorano. Vse z namenom ustvariti kreativno in učinkovito organizacijsko klimo mladega podjetja, kar je tudi glavni cilj uspešno zasnovanih poslovnih prostorov. 

ES svetila - luči logotip

KONTAKT

Obiščite jih v prodajnem salonu

ES Svetila – specializirana trgovina, elektroinštalacije, svetovanje in posredništvo

NASLOV

Ob Zeleni jami 9
SI-1000 Ljubljana

POKLIČITE

+386 (0)1 540 16 503

PIŠITE NAM

prodaja@es-svetila.com

Oddajte povpraševanje

Člani skupine Vila Bravum