EKEY – Pametni vhod za (še) več udobja

EKey - prstni odtis - logo horizontal

Predstavljajte si, da vam na jutranji tek ni več treba vzeti ključev, da lahko obrtnike spustite v hišo, tudi če ste v službi, in da vas hiša prijazno pozdravi, ko pridete domov! To udobje dobimo, če čitalnik prstnih odtisov dLine povežemo s katerimkoli sistemom pametnega doma.

Podjetje ekey, pionir na področju biometričnega nadzora dostopa, je z zadnjim izdelkom iz njihove ponudbe še nadgradil običajne funkcionalnosti tovrstnih biometričnih sistemov. Z rešitvijo dLine je namreč mogoče vhodna vrata spremeniti v pametni vhod, kar uporabniku omogoča povsem novo izkušnjo pametnega doma. Povezljivost s sistemi smart-home poteka z aplikacijo bionyx App v slovenskem jeziku, čitalnik pa lahko namestimo v vratno krilo, potezalo ali v zid kot stikalo.

Varno in udobno odpiranje

Marsikdo, ki je običajno odklepanje vrat nadomestil s čitalnikom prstnih odtisov, si ne zna več predstavljati, da bi se odrekel udobju življenja brez ključev. Ali ste vedeli, da je odpiranje vrat s čitalnikom prstnih odtisov ekey kar 1.000-krat varnejše kot odpiranje s štirimestno kodo!? Ključi, kartice in kode se lahko izgubijo, založijo ali pozabijo, prst pa je vedno z nami. To je dobro vedeti še posebno tedaj, kadar sami nimamo težav s pozabljenimi ali izgubljenimi ključi, a če se spomnimo na našega raztresenega najstnika ali morda pozabljivo babico, lahko hitro razumemo, zakaj je čitalnik prstnih odtisov tako koristen in udoben.

Odpiranje vrat od koderkoli

Vsak med nami je že moral kdaj vzeti dopust le zato, da je pričakal obrtnike in jim odklenil. Sistem dLine omogoča, da vrata odpremo na daljavo od koderkoli in kadarkoli. Lahko smo v službi, na počitnicah ali v avtu: s pomočjo odpiranja na daljavo bo mizar lahko vstopil brez težav, med nenadno nevihto lahko prosimo soseda, naj skoči zapret okno, da ne bomo imeli poplave, ali pa tašči kar z morja odpremo vrata, da bo lahko zalila rože.

Časovna okna in potisna obvestila

Dovoljenja za vstop posameznih oseb lahko omejimo tudi na posamezne dneve in časovna obdobja. Tako lahko natančno določimo, kdo lahko vstopi v naš dom in kdaj. Ob torkih in četrtkih od 14.00 do 15.15 vašega šolarja obiskuje učitelj klavirja, v petek od 9.00 do 9.30 lahko vstopi čistilec in podobno. Ob vsakem vstopu dobimo na pametni telefon tudi potisno sporočilo in smo s tem ažurno obveščeni o vseh vstopih v naš dom, obenem pa smo lahko tudi bolj mirni, saj vemo, da so naši ljubljeni prišli varno iz šole ali službe.

Za danes, jutri in pojutrišnjem

Še ena posebnost in prednost sistema dLine je, da ga je mogoče nadgrajevati glede na spremenjene potrebe. To pomeni, da se nam ni treba že v začetku odločiti, kakšen obseg naj ima dostopni sistem. Kadarkoli lahko v sistem dodamo še dodatna vrata, dopolnimo seznam uporabnikov in dodamo nove naprave ter naprednejše funkcije. Še več: z različnimi prsti lahko zaženemo različne funkcije, posodobitve vgrajene programske opreme pa potekajo samodejno.

Za vratno krilo ali potezalo

dLine je zasnovan tako, da ga lahko brez težav namestite bodisi na vratno krilo ali vratno potezalo. Obenem minimalističen in nevtralen dizajn omogoča namestitev v kateri koli arhitekturni slog. Novost je tudi nova tehnologija, ki omogoča, da prsta ni več treba vleči po čitalniku, pač pa prstno blazinico na čitalnik samo položimo. Branje odtisa je tako preprosto, da ga zlahka uporabljajo že prvošolčki. Za otroke so pri ekeyju ustvarili poseben program prepoznavanje razvijajočih se otroških prstnih odtisov. Še posebno zanje je prihod domov prava atrakcija, saj, če tako želite, pametni dom glasovno pozdravi vsakega člana družine po imenu.

Tudi "diagnoza" na daljavo

Ekeyev inteligentni algoritem skrbnikom sistema omogoča napovedno vzdrževanje in v primeru morebitnih okvar tudi diagnosticiranje težav na daljavo. V nekaterih primerih je na daljavo mogoče celo popravilo. Zagotovo izdelek, ki se ga ne razveselijo le uporabniki, pač pa tudi izdelovalci stavbnega pohištva in upravljavci sistemov za kontrolo dostopa. Izdelek je seveda certificiran za zunanjo uporabo in je odporen na vremenske vplive.

Prek aplikacije na telefonu odklepajte in zaklepajte na daljavo

Nadzorni center za dostopanje v vaš dom predstavlja aplikacija ekey bionyx v slovenskem jeziku, s katero lahko na daljavo zaklepate in odklepate vrata, določate časovna okna, znotraj katerih je mogoč dostop posamezne osebe (ura in dan v tednu). Aplikacija vas s potisnimi obvestili obvesti, da so vaši ljubljeni srečno prispeli domov in beleži vse dostope v zadnjih 12 mesecih. V aplikaciji ekey bionyx imate vedno pregled nad vsemi povezanimi napravami, dostopnimi točkami, funkcijami in uporabniki, povezava z glasovnim pomočnikom pa omogoča dodatno udobje že na vhodu.

ekey dLine je primerna rešitev za vas, če:

če ste doslej sanjali o pametni hiši, ki vas pozdravi, ko pridete domov, spusti ali dvigne žaluzije in prižge luči, ko stopite skozi vrata …

če ne želite polnih žepov ključev, ko se odpravite na večerni tekaški krog …

če nikoli več ne želite biti priklenjeni na dom le zato, da bi odklenili obrtnikom …

če želite vedeti, da so otroci varno prispeli iz šole …

če želite prijateljem le z glasovnim ukazom odpreti vrata, medtem ko postavljate še zadnjo dekoracijo na rojstnodnevno torto …

če želite kadarkoli kasneje preprosto dodati v sistem tudi vrtna ali garažna vrata …

če želite priročen sistem, s katerim točno določite, kdo sme v vaš dom in kdaj …

če želite uživati v svobodi in udobju, hkrati pa imeti visoko varnost …

KONTAKT

Kako do svojega čitalnika?

O sistemu dLine lahko povprašate strokovnjake pooblaščenega podjetja ekey biometrični sistemi na Vodovodni 99 v Ljubljani, kjer vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri prstnih čitalnikov in drugih biometričnih sistemov.

Pokličete jih lahko na telefonsko številko 01/530 94 95, jim pišete na e-naslov info@ekey.si ali obiščete njihovo spletno stran www.ekey.net/sl. O sistemu dLine lahko povprašate tudi vašega proizvajalca vhodnih vrat.

NASLOV

Vodovodna 99
SI-1000 Ljubljana

POKLIČITE

+386 (0)1 53 09 495

PIŠITE NAM

info@ekey.si

Oddajte povpraševanje

Člani skupine Vila Bravum