Udomačena moč ognja s kamini in pečmi Kočevar 

logo-kamini-kocevar-horizontalni-350

V podjetju Kamini Kočevar so udomačili moč ognja in jo ujeli v kamine in peči tako, da odslej napolnjuje naše domove s toplino in prijetnim vzdušjem, prasketanjem ognja v kurišču in ekonomično ter zdravo notranjo klimo, ki jo ustvarja gorenje v kaminu ali peči.

Podjetje Kamini Kočevar ima dolgoletno, 40-letno tradicijo družinskega podjetja. Verjamejo, da narava vedno poplača tistim, ki se do nje vedejo spoštljivo in prijazno, zato pri svojem delu uporabljajo okolju prijazne materiale za kamine in ogrevalne sisteme. Tudi sami cenijo trenutke ob prižganem ognju v kaminu.

Podjetje danes vodi mlada generacija družine Kočevar, ki ceni kreativnost in smelost, vendar tudi najbolj sodobne ideje gradi na zanesljivih temeljih tradicije. Kupcem prinašajo svežino v najbolj drznih oblikah kaminov in v nadgrajeni funkcionalnosti, poleg topline in domačnosti pa skrbijo tudi za varnost kaminov in peči, za zanesljivost, ekonomičnost in lepoto … Obiščite jih na www.kamini.si.

Kurjenje v kaminu: pametno in okolju prijazno

»Včasih nas ekološko ozaveščene stranke vprašajo, kako močno kamini onesnažujejo okolje? Uporabnike zanima, kakšni so izpusti, kadar denimo kurimo klasičen kamin na drva? Če upoštevamo nekatera pravila, je skrb popolnoma odveč! Poudariti je treba, da so sodobne kaminske naprave, kakršne vgrajujejo pri Kaminih Kočevar, izjemno čiste in da so izpusti prašnih delcev zanemarljivi, vendar pa je predpogoj za to primerna kurjava,« pojasnjuje Damjan Kočevar.

To naj bodo le kakovostna, čista in pravilno posušen drva ali druge oblike pravilno pripravljene lesne mase. »Pravilno posušena drva se sušijo dve do tri leta na zraku in vsebujejo 10 do 15 odstotkov vlage,« poudarja Damjan Kočevar in dodaja, da noben, še tako napreden kamin ne more preprečiti škodljivih emisij, kadar se za kurivo uporabljajo vlažna drva, odpadni, lakiran ali barvan les, plastika, tekstil ali razne smeti. Vse našteto pri gorenju sprošča strupene pline in druge snovi, ki izhajajo skozi dimnik, vdihavamo pa jih nazadnje spet mi sami.

Pri vgradnji sodobnih kaminov je tudi povsem odveč bojazen, da bi jih čez čas zaradi spremenjenih ekoloških normativov prepovedali. Vedeti je namreč treba, da smo v Sloveniji pri spoštovanju vseh evropskih in domačih standardov zelo strogi, obenem pa Kamini Kočevar sodelujejo zgolj z najbolj priznanimi izdelovalci kaminskih vložkov, ki prihajajo tudi iz naravovarstveno najbolj strogih evropskih držav (npr. Ruegg iz Švice).

»Od leta 2018 so kamini opremljeni z energijsko nalepko, podobno kot gospodinjski aparati. Tudi pri kaminih gre za oznake A, A+ … Ta oznaka je že eden od pokazateljev, kako sodoben je kamin, še pomembnejši pa so podatki testiranj v certificiranih laboratorijih, ki jih pri vsaki napravi navede proizvajalec in vam jih prodajalec kamina mora predstaviti. Nazadnje napravo pregleda še dimnikar in jo, če ustreza normativom, vpiše v register kurilnih naprav. Toda pozor: če kamin ni pravilno vgrajen ali če v njem kurimo vlažen in onesnažen les, nam ne pomagata niti certifikat niti najboljša oznaka. Za nizke emisije lahko največ storimo sami s tem, da poleg sodobnih kaminskih naprav in zanesljivih izvajalcev izbiramo tudi primerno kurjavo.

Kamini na bioetanol

Kamini na bioetanol so pravi hit. Vgrajujejo jih v luksuzne apartmaje v najbolj prestižnih hotelih od Dubaja do Hong Konga, so uspešnica v številnih modernih ambientih in skoraj že stalnica v sodobnih nadstandardnih stanovanjih. Za kamin na bioetanol ne potrebujete dimnika. S kaminom na bioetanol boste v svoj dom vnesli estetiko, toplino in visoko varnost, obenem pa je to vrsta kamina, ki je naravi izjemno prijazen.

Vsestranski dizajni kaminov

Kamini na bioetanol zaradi svoje posebne funkcionalnosti ponujajo toliko različnih oblik, da jih lahko umestimo v najrazličnejše ambiente. Vgradimo jih lahko kjerkoli v stanovanju, prostostoječe modele pa lahko celo premikamo iz sobe v sobo.

Pogosto imamo posebne želje in za najbolj nestandardne zahteve so tu strokovnjaki iz podjetja Kamini Kočevar, kjer nudijo napredne bio kaminske vložke po meri, prilagojene prav vašim potrebam. V njihovi ponudbi najdete izdelke, primerne za ambiente, ki jim je blizu minimalizem, ali za prostore, kjer želimo prefinjeno estetiko nadgraditi z elementom ognja.

Kamini brez dimnika

Kamini na bioetanol omogočajo preprosto namestitev v katerikoli ambient predvsem zato, ker ne potrebujejo dimnika in jih je preprosto vzdrževati. Med procesom izgorevanja ni dima, pepela, saj ali vonja. Med gorenjem bioetanola nastajajo zgolj toplota, para in ogljikov dioksid v minimalni koncentraciji, ki je primerljiv s količino CO2 v izdihanem zraku. Dodaten vir prezračevanja ni potreben, saj je gorivo sestavljeno izključno iz bioloških snovi, zaradi česar ima nevtralen učinek na naravno okolje. Bio kamini ne potrebujejo letnih pregledov ali vzdrževanja s strani tretjih oseb, kar pomeni, da lahko samo sedite, se sprostite in uživate v pravem ognju!

Varnost kaminov na bioetanol

Samo napredni avtomatski kamini na bioetanol lahko zagotovijo resnično varnost! Takšni so kamini na bioetanol PLANIKA, pri katerih uporabljena tehnologija skrbi za popolno avtomatizacijo delovanja. Napredni mikroprocesor nadzoruje gorenje in zagotavlja pravilno in varno delovanje naprave. Za zagotavljanje najvišje ravni varnosti in udobja je kamin opremljen z več varnostnimi senzorji, ki pomagajo učinkovito zaznati morebitne nepravilnosti pri delovanju naprave. V primeru kakršnih koli napak, senzorji varno zaustavijo proces gorenja. Oskrba z gorivom je preprosta po zaslugi sistema za samodejno polnjenje, zato »človeške napake« niso možne. Posebna črpalka komunicira z napravo in tako ves čas zagotavlja potrebno količino bioetanola, s tem pa odpravlja dosedanjo pomanjkljivost, ki se je pojavljala zaradi prenapolnjenega rezervoarja in posledičnega razlitja goriva. Vrhunska tehnologija kaminov PLANIKA vam zagotavlja popolnoma nadzorovan, varen, čist in lep ogenj, ki lahko predstavlja srce vašega doma tudi v prostorih, kjer ni možnosti za vgradnjo klasičnega kamina.

Bioetanol – naravi prijazno gorivo

Bioetanol je etanol ali etilni alkohol, pridobljen iz obnovljivih virov, predvsem iz biomase. Najpogosteje se bioetanol pridobiva s fermentacijo sladkorja iz celuloznih ostankov poljščin ali namensko gojenih hitrorastočih trav. Bioetanolu napovedujejo vedno večjo vlogo tudi v avtomobilizmu, saj naj bi v prihodnje delno nadomeščal bencin.

KONTAKT

Obiščite jih v prodajnih salonih

Prodajni salon v Šempetru (Juhartova ulica 19) je odprt pon, čet: 8.00–19.00, tor, sre, pet: 8.00–15.00.

Prodajni salon v Kopru (Ulica 15. maja 2b) je odprt čet in pet: 10.00-16.00.

Prodajni salon v Ljubljani (Viška cesta 2) je odprt pon– čet: 10.00–16.00/17.00.

Za več informacij lahko obiščete www.kamini.si in pišete na info@kamini.si.

NASLOV

Rimska cesta 88
SI-3311 Šempeter

POKLIČITE

+386 (0)3 700 17 96

PIŠITE NAM

info@kamini.si

Oddajte povpraševanje

Člani skupine Vila Bravum