Preverite tri ključne dejavnike, ki vplivajo na trajnost in lepoto vaših lesenih stopnic

Za ohranitev lepote in obstojnosti lesenih stopnic po meri je ključno upoštevati nekaj glavnih smernic glede njihove nege in vzdrževanja. Pravilna klima v prostoru, skrb za zaščitni sloj ter previdnost pri čiščenju so ključni dejavniki. 

Začnimo s klimatskimi pogoji, ki so najbolj priporočljivi za masivne lesene stopnice. Relativna vlažnost zraka naj bi se gibala med 45-60%, temperatura zraka pa naj bi ostala v območju med 20 in 23 stopinj Celzija. Ta klima je optimalna, saj preprečuje krčenje in raztezanje lesa, ki lahko vodi do razpok in deformacij. Redno spremljanje in vzdrževanje teh pogojev v prostoru je ključno za dolgo življenjsko dobo stopnic.

Da ohranite zaščitni sloj laka ali olja na stopnicah, uporabljajte posebna negovalna čistilna sredstva. Ko opazite večjo obrabo zaščitnega sloja, je potrebno stopnice obnoviti z nanosom novega materiala za površinsko zaščito. Uporabljajte izdelke, ki so namenjeni specifično za vašo vrsto zaščitnega premaza.

Pri čiščenju bodite previdni in redno odstranjujte pesek in drobne delce, ki lahko poškodujejo zaščitni sloj in les. Razlito tekočino obrišite takoj in preprečite, da bi se vpijala v les. Pri suhem čiščenju uporabite sesalec z mehko krtačo ali omelo, da preprečite poškodbe zaščitnega sloja na površini stopnic.

Če je mokro čiščenje nujno, uporabite mehko vlažno krpo, ki pa mora biti dovolj suha, da ne pušča mokrih sledi. Pri tem lahko uporabite tudi blag detergent, primeren za lesene površine. Izogibajte se uporabi parnega čistilca, saj lahko poškoduje zaščitni sloj.

Z rednim vzdrževanjem in skrbjo za pravilno klimo bodo vaše lesene stopnice ohranjale svojo lepoto in funkcionalnost še dolga leta.

Stopnice Jezeršek se ponašajo z več kot 43-letno tradicijo, v katerih so zasnovali, izdelali in postavili več kot 12.000 stopnišč. Vsako stopnišče je unikatno, saj je oblikovano po meri in željah stranke. Njihova kakovost je prepoznana v več kot 32 državah Evrope, Afrike, Azije in Severne Amerike, kjer so navdušili lastnike domov s svojo vrhunsko izdelavo. 

V podjetju Stopnice Jezeršek izstopajo po svojem celostnem pristopu, ki se začne s posluhom za stranko, nadaljuje s strokovnim svetovanjem in oblikovanjem ter se konča z natančno izdelanimi in varnimi stopnišči. Z uporabo 3D skenerja zagotavljajo največjo možno natančnost pri meritvah na objektu, njihovi mojstri v proizvodnji in montaži pa poskrbijo, da iz prvotne zamisli nastane v realnosti uresničena vizija.

Stopnice Jezeršek so več kot le izdelovalec stopnic; so kreativni partnerji, ki stopajo korak naprej in ustvarjajo unikatna umetniška dela, ki krasijo domove po vsem svetu.