Lesena okna Lesko – zanesljivost v vseh oblikah

Lesko okna - horizontalni logo

Ali veste, da so lesena okna, ki krasijo veličastno fasado Konstantinovega dvorca v Sankt Peterburgu, enega najprestižnejših ruskih protokolarnih objektov, nastala v slovenskem podjetju LESKO Žiri? Leskova okna pa odpira tudi Maria Sharapova, slavna tenisačica! 

V Sloveniji lahko lesena okna Lesko občudujemo v številnih zasebnih modernih in starih prenovljenih hišah, med drugim tudi na Urbančevi hiši na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer je bila nekoč trgovina Centromerkur, danes pa stavba gosti galerijo Emporium.

Specializirani za izdelavo zahtevnejših okenskih oblik

V Lesku so mojstri za okna posebnih, zaobljenih oblik, za izdelavo škatlastih oken v starinskem videzu, kakršna vgrajujemo v objekte pod spomeniškim varstvom, in za izdelavo modernih oken. Lesena okna LESKO so pogosta izbira tistih naročnikov, ki imajo posebne zahteve in ki želijo brezkompromisno narejen izdelek. Pri podjetju Lesko so že izdelali okna za naročnike v Rusiji, Franciji, Italiji, Avstriji, Švici, na Hrvaškem in tudi v ZDA. Visoko kakovost in inovativnost svojih izdelkov v Lesku zagotavljajo s tradicionalnimi mizarskimi znanji obdelave najzahtevnejših oblik, ki jih združujejo z najsodobnejšo strojno in programsko opremo, podprto s specialističnim računalniškim znanjem.
Okna LESKO so kombinacija sodobne tehnologije in najboljšega lesa, kar kupcu zagotavlja varnost in mu omogoča, da uživa v naravnem ambientu. Bogate izkušnje in znanja so si Leskovi strokovnjaki pridobili z več kot 20-letnim izdelovanjem stavbnega pohištva. Da bi zadovoljili najvišje potrebe svojih kupcev, so uvedli nove proizvodne tehnologije in posodobili programsko opremo ter tako izpolnili zahteve sodobnega trga.

Zdrav, varen in varčen dom za več generacij

Njihovi proizvodni procesi potekajo v skladu s strogimi ekološkimi standardi. Z izbiro oken LESKO se kupci odločijo za zdrav, varen in varčen dom za več generacij. Sodobna izdelava lesenega stavbnega pohištva zagotavlja odlične rezultate in z upoštevanjem smernic energetsko varčne gradnje dosega minimalne toplotne izgube.

Za energetsko učinkovito gradnjo moramo izpolnjevati vrsto strogih standardov o toplotni izolaciji. Z energetsko neučinkovitimi okni lahko izgubimo kar 35 % toplote.

Najpomembnejši dejavnik, ki določa energetsko učinkovitost, je toplotna prevodnost (koeficient Uw). V ponudbi podjetja Lesko najdete okna z debelino okvirja od 42 do 110 mm, izdelujejo pa tudi okna z aluminijasto oblogo, s stekleno oblogo in škatlasta okna.

Debelejši okvir omogoča uporabo energetsko učinkovite troslojne zasteklitve, ki močno izboljša toplotne lastnosti okna. Prostor med stekli je polnjen z ustreznimi plini (argon ali kripton), distančni profili med stekli so iz visoko-izolativnih umetnih mas, vgrajena so stekla z nizkoemisivnim nanosom, zaradi česar se poviša temperatura notranjega stekla, to pa pomeni, da preprečimo kondenziranje vlage na steklih in da bivalni prostori ohranjajo toploto tudi ob nizkih zunanjih temperaturah.

Okna kot zaščita pred hrupom

Ljudje smo pogosto izpostavljeni hrupu, ki ga ustvarjajo promet, tovarne in gradbišča. Nekateri strokovnjaki ocenjujejo, da kar 90 % zunanjega hrupa prodre skozi neustrezna okna in vrata. Dobra zvočno izolirana okna znatno povečajo udobje in kakovost bivanja in nam omogočajo življenje v sproščenem vzdušju lastnega stanovanja. Splošno znano je, da miren spanec igra pomembno vlogo pri regeneraciji telesa in ohranjanju dobrega zdravja, dolgotrajno pomanjkanje spanja pa je lahko vzrok številnih zdravstvenih težav, poveča se tudi raven stresa. Čeprav morda niste pomislili na to – kakovostna okna so tudi naložba v vaše zdravje.

KONTAKT

Obiščite jih v prodajnem salonu

Prodajni salon LESKO je odprt od ponedeljka do petka od 6.30  do 14.30. Po dogovoru tudi popoldan (od ponedeljka do četrtka).

NASLOV

LESKO Žiri d. o. o.
Pot v Skale 10
SI-4226 Žiri

POKLIČITE

+386 (0)4 510 50 50

PIŠITE NAM

info@lesko.si

Oddajte povpraševanje

Člani skupine Vila Bravum